Horns of Ex BTW

Een van onze troeven is het feit dat we een 4-koppige blaassectie hebben. Dit geeft ons als band toegang tot een groot repertoire aan klassieke funk en soul muziek uit de jaren 70. Daarnaast zijn veel bekend rock nummers live uitgevoerd met een blaassectie waardoor er een geheel nieuwe draai wordt gegeven aan zo’n nummer.

Een bekend voorbeeld is het bekende nummer “Long train running” van de Doobie Brothers dat zij live speelden op Wolf Trap met een blaassectie. Een fantastische uitvoering die wij natuurlijk ook op ons programma hebben staan.

Ook de Blues Brothers zijn bekend om het verwerken van een blaassectie in bekende nummers die ook in hun films voorbij kwamen. Ook van de Blues Brothers hebben wij natuurlijk de bekendste nummers opgenomen in ons repertoire.

Eén van de laatste power-horns aanwinsten in ons repertoire is het nummer “Vehicle”, een one-hit wonder succes van de in Chicago opererende bands “The ides of March”. Het nummer stond op de 2e plek in the Billboard Hot 100 chart in de week van 23 Mei 1970.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *